Robottinavetta viljatilalle...

Valvoja: Farmari-ryhmä

Yleinen keskustelua kotieläinten tuottamisesta. Kaikki eri kotieläinmuodot.

Robottinavetta viljatilalle...

Lukematon viestiKirjoittaja Pallokoppimies » 13 Maalis 2012, 19:57

Ajatusleikkinä: Mitä mielipiteitä / kokemuksia herättäisi otsikon mukainen tapaus. Eli tilalla oltu sukupolvi ilman eläimiä, pinta-alaa kasvatettu viljanviljelyyn sopivaksi ( 100ha ). Varsinaista lehmäkuiskaajan vikaa ei ole, mutta muuten jotain ideoita pyörii päässä... kuitenkin vaihtoehtona palkkatyölle. Melko hullu ajatus, mutta jos miettii 25 vuotta eteenpäin, onko sittenkään... :)
Pallokoppimies
Luokka: Piikkipyörätrak. 20 hv
 
Viestit: 35
Liittynyt: 19 Joulu 2010, 14:10

Re: Robottinavetta viljatilalle...

Lukematon viestiKirjoittaja junttieinari » 13 Maalis 2012, 20:15

Pallokoppimies kirjoitti:Ajatusleikkinä: Mitä mielipiteitä / kokemuksia herättäisi otsikon mukainen tapaus. Eli tilalla oltu sukupolvi ilman eläimiä, pinta-alaa kasvatettu viljanviljelyyn sopivaksi ( 100ha ). Varsinaista lehmäkuiskaajan vikaa ei ole, mutta muuten jotain ideoita pyörii päässä... kuitenkin vaihtoehtona palkkatyölle. Melko hullu ajatus, mutta jos miettii 25 vuotta eteenpäin, onko sittenkään... :)


Se ei pelaa joka pelkää. Huittisista (tai jostain sieltä päin) löytyy sellainen hullu kaveri, joka moisen tempun teki. Ei tosin roboa tullut vaan lypsyasema, mutta lähtökohdat tais olla vastaavat kuin sulla. Jos palkkatyö antaa myöten, hankkiudu rengiksi maitotilalle, niin saat vihiä millaista se työ oikeasti on.
Avatar
junttieinari
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 380
Liittynyt: 09 Maalis 2008, 20:27
Paikkakunta: Pohjois-Savo

Re: Robottinavetta viljatilalle...

Lukematon viestiKirjoittaja hogi » 24 Maalis 2012, 18:08

Tärkeintä maitotilalliseksi ryhtymisen järkevyydessä lienee se, onko sattunut syntymään C-alueen rälssiin.
hogi
Luokka: >500hv
 
Viestit: 947
Liittynyt: 12 Tammi 2005, 17:23

Re: Robottinavetta viljatilalle...

Lukematon viestiKirjoittaja jk » 24 Maalis 2012, 22:43

hogi kirjoitti:Tärkeintä maitotilalliseksi ryhtymisen järkevyydessä lienee se, onko sattunut syntymään C-alueen rälssiin.


On se jännä että onnistujia löytyy myös A- ja B-alueelta. Epäonnistujia taas löytyy myös C-alueelta. Olisko se sitten kuitenkin niin että tärkeintä on isäntäväen ammattitaito?
Avatar
jk
Luokka: >500hv
 
Viestit: 805
Liittynyt: 18 Loka 2006, 18:13
Paikkakunta: Lapua

Re: Robottinavetta viljatilalle...

Lukematon viestiKirjoittaja vms1 » 25 Maalis 2012, 01:49

Aika kovalle alalle noin työn puolesta olet suunnittelemassa. Mutta ei siinä mitään jos löytyy sitoutunutta väkeä niin kait tälläkin elää. maitotilalle on toki hyvä olla oikealla tukialueella mutta kannattavuuteen on helppo laskukaava kun navetta on tehty. Laskee lehmien parsien määrän ja kertoo sen 10000. Sitten jakaa tämän 365 ja kertoo sen 2. Tästä on tullut luku joka lukee maitoauton lapussa vähintään kun se käy joka toinen päivä. Jos siihen pääsee niin talo on varmasti kannattava oli se sitten sijoittunut minne vaan.
vms1
Luokka: yli 150 hv
 
Viestit: 155
Liittynyt: 22 Loka 2009, 20:40

Re: Robottinavetta viljatilalle...

Lukematon viestiKirjoittaja Pallokoppimies » 25 Maalis 2012, 15:55

Kiitoksia hyvästä keskustelusta. Tosiaan noin ison investoinnin ollessa kyseessä tukiasioilla ei kannata hirveästi päätään vaivata ( investointi 30v, ohjelmakaudet vaihtuu pikkasen useammin..;) ) Toki investointituki helpottaa liikkeellelähtöä, mutta niinkuin joku mainitsi niin se ammattitaito ratkaisee.. Suomalainen viljelijä valitettavasti itkee 50 euron tuenmenetystä, mutta omalla toiminnalla menetetty 100 euroa ei tunnu missään, toiminnan kannattavuus ei voi perustua tukiin ( suoraan) vaan kokonaisuuteen. Siksi aloin miettiä tätä vaihtoehtoa. Maidolla nyt sattuu olla mielestäni varmimmat markkinat pitkällä tähtäimellä, myös tuotosmäärät helpommin hallittavissa. verrattuna esim. kasvinviljelyyn missä sääriskit ja hintaheilahtelut tuovat lisäjännitystä. Työmäärä on valtava ja muuttujia paljon, siksi pohdinkin robottilypsyä. Tällöin raaka työ vähenee ja tilalle tulee huoltoa,hälytyksiä ym. Eli navetassa tosiaan olisi tarkoitus olla intensiivisesti ja toivottavasti saada tälle ajalle rahallista korvausta...
Pallokoppimies
Luokka: Piikkipyörätrak. 20 hv
 
Viestit: 35
Liittynyt: 19 Joulu 2010, 14:10

Re: Robottinavetta viljatilalle...

Lukematon viestiKirjoittaja Pallokoppimies » 12 Touko 2012, 22:01

hogi kirjoitti:Tärkeintä maitotilalliseksi ryhtymisen järkevyydessä lienee se, onko sattunut syntymään C-alueen rälssiin.

Pakko sohaista mehiläispesää... :D Voi kun olisikin viljatilallisena syntynyt A-B alueelle, kun katselee noita ympin lisätoimenpiteitä.... Kivoja pikku korvauksia vaikka tehostetusta talviaikaisesta kasvipeitteisyydestä, tai perusviljelykierron ylläpito ( viljelyn monipuolistaminen..) Kerääjäkasvien viljely ilmeisesti on pohjoisessa niin merkityksetöntä, ettei sitä kannata harrastaa. Vai mitä.??
Pallokoppimies
Luokka: Piikkipyörätrak. 20 hv
 
Viestit: 35
Liittynyt: 19 Joulu 2010, 14:10Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA