Maidon mittaus

Valvoja: Farmari-ryhmä

Yleinen keskustelua kotieläinten tuottamisesta. Kaikki eri kotieläinmuodot.

Maidon mittaus

Lukematon viestiKirjoittaja Amatööri » 24 Heinä 2012, 22:34

Onko arvon raatilaiset seuranneet maitoauton hakemaa maito määrää?

Täällä tuli ilmi sellainen mittausvirhe meijärin/muiden maidon tuottajien hyväksi, että kun maitoauto tulee ensimmäiselle tilalle välityhjennyksen jälkeen (auto käyty tyhjentämässä perävaunuun) niin auton mittaama maito määrä voi olla jopa 30 litraa liian vähän.

Rupesimme ihmettelemään omien mittausten ja maitoauton mittausten eroja (maitoauton mittarin tarkkuus +-0,5% toleranssi pykälien mukaan) Huomasimme selkeän eron mittaustarkkuudessa jos maitoauto tuli ennen välityhjennystä tai sen jälkeen. Välityhjennys paikka on tilalta noin 2km päässä niin kuskit joskus vaihtelivat tuliko ennen vai jälkeen tyhjennyksen. Meijäriltä asiaa kysyttyessä tietenkin ensin sanottiin että me mittaamme väärin ja epätarkasti. Muttamutta sieltä kävi tuotantoneuvoja paikanpäällä toteamassa että kyllä kiinteän säiliön voi mitata tarkasti säiliön mittatikun ja taulukon avulla.
Lopuksi meijäri joutui myöntämään että välityhjennyksessä "saattaa" maitoauton ilman erotin tyhjentyä. Ja auton tullessa ENSIMMÄISELLE tilalle välityhjennyksen jälkeen tuo samainen ilman erotin ensin täyttää ja vasta sen jälkeen rupeaa mittaripyörimään.
Kun maitoauto on käynyt meijärillä tyhjäyksessä ja pesussa niin tuon ilman erottimen tilavuus on mittarin esiasetuksissa ohjelmoitu lisättäväksi ensimmäiselle noutopaikalle, mutta vain pesun jäljiltä.
Amatööri
Luokka: yli 200 hv
 
Viestit: 215
Liittynyt: 24 Joulu 2011, 21:02
Paikkakunta: Ylistaro

Re: Maidon mittaus

Lukematon viestiKirjoittaja 956XL » 24 Heinä 2012, 23:30

Tuntuu noissa olevan mittaustuloksissa eroja, ei voi kahden hakukerran välillä (pieni karja) maitomäärä heittää useita kymmeniä litroja, kun ei mitään muita muutoksia ole ollut itse tuotannossa tai esim. lypsyrutiineissa.
Avatar
956XL
Luokka: >500hv
 
Viestit: 779
Liittynyt: 09 Touko 2005, 21:15

Re: Maidon mittaus

Lukematon viestiKirjoittaja Versu » 24 Tammi 2013, 17:09

Eikä se tartte olla välityhjennyskään kun eroja tulee meillä aseman kone näyttää litrat mitä on tullut lypsy kerralla ja yhteen lasku näyttää lähes aina enemmän kuin maitoauton mittari. 20-100 litraa!
Versu
Luokka: Polkutraktori
 
Viestit: 1
Liittynyt: 01 Syys 2012, 00:49Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA

cron