
kuivauskennojen eristäminenOnko jollakin kokemuksia viljankuivaamon lämpökennojen eristämisestä? Onko huomannut eroja eristetyn ja eristämättömän välillä? Entä millä materiaalilla (aine ja vahvuus) olette eristyksen tehneet? Tuli tällanenkin asia mieleen kun öljyä eilen tilailin
![]()
Re: kuivauskennojen eristäminenOn eristykset olleet jo varmaan 80-luvulta asti edellisessäkin kuivurissa. Siellä tosin jo styroksit muruina pitkin kuivuria.
Aineena ei taida olla oikein muita järkeviä vaihtoehtoja kuin polyuretaanilevy. Vahvuutta pellin pokkauksen verran niin saa reunan pysymään siististi. Olisi varmaan oikeastaan voinut vaikka vetää polyuretaanilla liimattuna kiinni. Teipit saumojen päälle. Syöttölaite taitaa vähän heiluttaa laitosta, joten asennus kannattaa tehdä huolellisesti tai muuten eristeet rispaantuu ja putoilee.
Re: kuivauskennojen eristäminenMulle laittovat kuivurinkokoojat palovaurion korjauksen yhteydessä jotain kattilalevyvillaa yms. Taitaa olla tsekkiläistä n. 50 mm paksua. Hopeapaperi on pinnassa ja alumiiniteippi saumoissa.
(Parociltakin löytyy kanssa mut taitaa olla kalliimpaa: http://www.paroc.com/SPPS/Finland/TI_at ... _50_FI.pdf ) Kiinnityksen tekivät pitkällä poraruuvilla villan läpi ja iso muovinen (keltanen) laatta kannan alle. Noita muovisia laattoja kannattaa välttää. Multa ovat melkein kaikki haljenneet ja pudonneet. Osa syynä tohon että työ tehtiin kovalla pakkasella ja villa turpos lämmetessään ja laatat joutu turhan lujille. Täytys laittaa nyt alumiiniset yms. laatat. Toinen ongelma tuli esiin ekana syksynä, kun joku sekopäinen lintulauma repi yhden päivän aikana useasta kohtaa eristettä. Eityisesti ne nokki teippiä, joka on hiukan kirkkaampaa kun muu eristepinta. (Outoa että sen koommin onneks ei ole näin tapahtunu.) Nyt kun paikkaan teipillä revittyjä kohtia ajattelin suhauttaa mustaa maalia päälle. Ohkanen pelti eristelevyn päälle olis tietenkin ihanneratkaisu, ainakin kulkureittin yms. kohdille ettei eriste rispaannu. Tuloilmatorvi jäi sillon eristämättä uudelleen. Just pari päivää sitten tilasin palonkestävää verkkovillaa sitä varten. Ps. Vakuutusyhtiötä kannattaa kans kysyä kustannustalkoisiin koska eriste parantaa paloturvallisuutta.
Re: kuivauskennojen eristäminenEi oo parocin levyt kalliita,juuri noita alumiinipintaisia kovavilla levyjä tänä aamunakin työstäneenä
![]() ![]() Kaveri eristi kuivaajansa villalla ja pelleillä,tuli siisti mutta melkoinen projekti. Mulla eristäminen tapahtuu kuivuria kasatessa joten viljatilan eristeminen helppoa kun saa tehdä maassa.
Re: kuivauskennojen eristäminenKiitoksia tiedoista. Itse suunnitelin pelkkien lämpökennojen eristämistä. Mutta parocin ohjeissakin neuvotaan eristämään myös viljakennot. Pitänee ilmesesti harkita sitäkin.
Re: kuivauskennojen eristäminen
Oliko sulla mitään puhetta paksuuden vaikutuksesta elikkä miksi päädyit 30mm, koska tarjollahan on myös 50mm. Kapeampi malli on tietysti helpompi asentaa sillä viiskymppinen on jo aikamoista jöötiä.
Re: kuivauskennojen eristäminen
Ei mitään puhetta,en edes ajatellut tuota vahvempaa koska kuivurin kennojen pokkaus juuri 30mm. Levyt menee pokkauksien väliin joten helppo asentaa tiiviisti,pysyy paikoillaan pelkällä teipillä. 50mm levyä työstin pannuhuoneen irroitettavaan seinään sekä oveen,yhtä helppoa kuin ohuempikin. Ehkä jopa helpompaa kun jämäkämpää,kunnon villaveitsellä kuin voita leikkaisi. Olettaisin että levyn paksuudella ei niinkään merkitystä,enemmänkin sillä että yleensäkään eristää. Eristetty huolella,eristämättä enää kuivurin ja pannun välinen ilmaputki. Mittaa sillä hurjat 80cm ![]()
Re: kuivauskennojen eristäminen
Mutta toi onkin se tärkein eristyksen kohde! Muistan takavuosilta kun Antin kaveri sanoi, että jos ette mitään muuta aio eristää, niin ainakin se pannun ja kuivurin seinän välinen osuus pitäisi eristää. Muutenkin eristäminen on kannattavaa, koska ensimmäisenä käyttövuonna säästää tarvikkeiden hinnan takaisin, toisena vuonna säästää työn hinnan ja kolmantena vuonna säästää niin paljon, ettei tiedä mitä sillä säästöllä enää tekisi. ![]()
Re: kuivauskennojen eristäminenMutta kannattaako pannuhuonetta miten hyvin eristää kun kuitenkin pannun pitää saada reilusti ilmaa palamiseen joten oven pitää olla auki.?
Re: kuivauskennojen eristäminen
Mä tossa kauppailin yhdelle kaverille SPU:n saunasatua, eli 30mm:n alumiinipintaista eristelevyä. Oli kovinkin kiinnostunu asiasta. Spu:n edustaja meinas että urtsulla kiinni pelleihin ja aluteippi saumoihin. Vastaa suurinpiirtein lämpöominaisuuksiltaan 50-60 mm palovillaa. Jos ny vähän raottais hintaa niin 10-15€/ m2 olis.. Mitähän Parocilla mahtanee maksaa?
Re: kuivauskennojen eristäminen
Meillä palotarkastaja teetti pannuhuoneen seinään 30x50 cm:n korvausilmaritilän ja kielsi pitämästä ovea auki. Siihen mennessä sitä oli jo parikymmentä vuotta pidetty auki. Aukossa piti vielä olla nimenomaan metallinen ötökkäverkko. Kieltämättä pannun hukkalämpö pysyy paremmin hyötykäytössä varsinkin öisin kun ovi on kiinni.
Re: kuivauskennojen eristäminenMistä olette kattilalevyjä hommailleet? Oman paikkakunnan rautakauppa nosti kädet pystyy, kun halusin tilata. Olis kuulemma pitänyt ottaa tehtaalta koko rekka-autollinen
![]() Uunilta lähteviin putkiin vaihdoin kanssa vastikään uudet 50 mm palovillat hiirensyömien 40 mm:sten tilalle. Hiirisuojauksen tein pienisilmäisellä jyrsijäverkolla yltympäri. On muuten mutkien tekeminen melkoista palapeliä ja sormet reikiä täynnä kun verkon päitä taivutteli ja raudoituslankoja kierteli...
Re: kuivauskennojen eristäminenMulla on ollut jo monta vuotta Parocin rullia ostettuna ja nyt vasta on ollut aikaa kääriä niitä tuloilmaputken ympärille. Olen ajatellut hommata nuo eristyslevyt kuivurin lämpimiin kennoihinkin. Ihan Agrimarketista aattelin kyselemisen aloittaa.
Re: kuivauskennojen eristäminen
Tällasta kannattaa varmaan kokeilla asennuksen helpottamiseks, etenkin jos on mutkia putkessa: Verkkovillarulla keskeltä kahtia (tai jopa kolmeen osaan) ja asennus putken ympärille loivana "spiraalina" kiertäen. Mulla "asentajat" keksivät tollasen idean vasta kun olivat saaneet työn tehdyksi.
Re: kuivauskennojen eristäminen
Varmasti toimiva tapa,oma lämpöputki niin lyhyt ja ahtaassa paikassa portaiden alla,että palasesta teen ja pellin päälle jos sopii laittamaan. Parocin 30mm levyt 7-8€/kappale,600*1200mm kooltaan. Pelkällä teipillä laitoin kiinni,leikkasin levyistä oikean kokoisia joten pitäisi pysyä ilman uretaaniakin. Lämpökennojen päätyihin laitoin levyn alle liimaakin,jotain sikaflexiä. Korvausilman polttimolle otan lekaharkkojen läpi,290mm harkko päästää kovasti ilmaa läpi. Lisäksi irroitettavassa seinässä "vanhan ajan" talon "pikkuikkunan" tuuletusritilä, kooltaan noin 230*1000mm. Eiköhän riitä,paloviranomainen ei ole tosin nähnyt että kelpaamisesta ei tietoa. Pitäs kelvata kun metalliritilä ja palaviin kattomateriaaleihin matkaa toista metriä.
PaikallaolijatKäyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa |
|