Stokeri lämmitystä kaikilla herkuilla

Valvoja: Farmari-ryhmä

Keskustelua maatalouden tuotantorakennukista ja niihin liittyvistä koneista, asioista ja ratkaisuista.

Stokeri lämmitystä kaikilla herkuilla

Lukematon viestiKirjoittaja Savilaukku » 30 Tammi 2014, 17:33

Säätötulen 2x2 pohja ja 40 kW poltin sekä 30 KW kattila on nyt alimitoitettuja, kun tuli 350 neliötä lämmintä hallitilaa lisää. Nyt täytyisi päivittää laitteisto johonkin 60 kW teholle. Uudelta stokerilta toivoisi ainakin tuhkaruuvia ja automaatti sytytystä, kun on noita sähkökatkoja syksysin taajaan.

Mikähän olisi laadukkainta ja toimivinta tekniikkaa, Ariterm? Tietysti hinta/laatusuhde olisi oltava myös kohdallaan. Onko Eurooppalaisista härpäkkeista kokemusta.
Savilaukku
Luokka: Hevosaura
 
Viestit: 13
Liittynyt: 21 Helmi 2008, 14:12

Re: Stokeri lämmitystä kaikilla herkuilla

Lukematon viestiKirjoittaja Juhta » 30 Tammi 2014, 21:17

Meillä nyt 11 talvi menossa Ala-Talkkarin 80kW laitteilla. Systeemi tuli konttimallina. 11kuution Siilossa on jousipurkain ja stokeria ohjaa Lamda 5 logiikka happitunnistimella. Tuhkat menee ulos logiikan ohjaamalla ruuvilla.

Toiminnallisesti olen ollut tuohon tyytyväinen ja laitteiston toiminnassa käytännössä ainoat häiriöt on tulleet hakkeen loputtua tai liian kostean hakkeen holvautuessa kovilla pakkasilla. Silloin siilolla tulee poikettua päivän tai kahden välein vähän harjanvarrella kolistelemassa.

Palopää uusittiin nyt viime syksynä kymmenen vuoden jälkeen. Särkyminen johtui pääosin lajittelutähteiden tuhkan kivettymisestä arinalle, jolloin lämpö on jakautunut huonosti.. Liikkuva palopää auttaisi tuohon, jos lajittelujätteitä seassa aikoo poltella. Itse laitoin edelleen kuitenkin kiinteäarinaisen, täytyy vaan olla huolellisempi jos tähteitä polttelee. Sytytysautomatiikanhan tuohon uuteen palopäähänkin jo saisi, mutta sille en juuri näe tarvetta. Tunnin-kahden sähkökatkoltakin yleensä lähtee vielä hiillokselta tulille.
Avatar
Juhta
Luokka: yli 100 hv
 
Viestit: 127
Liittynyt: 14 Heinä 2008, 00:29
Paikkakunta: Pohjois-Kymenlaakso

Re: Stokeri lämmitystä kaikilla herkuilla

Lukematon viestiKirjoittaja ekii » 03 Helmi 2014, 14:27

Jos nyt välttämättä haluaa rahaa paljon upottaa niin mikä jottei mutta mä vaihtaisin vaan palopään ja pannun.
Ohjauksen nyt voi vaihtaa logiikkaan jos haluaa mutta sullakin kaiketi se vanha releohjaus mikä on ihan idioottivarma systeemi.

Tuhkaruuvi on ihan turhaa hifistelyä. Säätötulen 80kw vehkeet ja kerran kuussa tuhkat pois :wink:
ekii
Luokka: yli 100 hv
 
Viestit: 106
Liittynyt: 03 Loka 2011, 13:20
Paikkakunta: Koski TL

Re: Stokeri lämmitystä kaikilla herkuilla

Lukematon viestiKirjoittaja Pelto-Jussi » 08 Helmi 2014, 21:24

ekii kirjoitti:Jos nyt välttämättä haluaa rahaa paljon upottaa niin mikä jottei mutta mä vaihtaisin vaan palopään ja pannun.
Ohjauksen nyt voi vaihtaa logiikkaan jos haluaa mutta sullakin kaiketi se vanha releohjaus mikä on ihan idioottivarma systeemi.

Tuhkaruuvi on ihan turhaa hifistelyä. Säätötulen 80kw vehkeet ja kerran kuussa tuhkat pois :wink:


Samoilla linjoilla ollaan 8) Kakskakkosen pohja riittää hyvin ruokkimaan 80 kW palopäätä. Tuhkaruuvista voidaan olla montaa mieltä, mutta kyllä sen tuhkan sieltä käsipelilläkin saa pois. Palopäähän suosittelen liikkuvaa arinakoneikkoa - tämä tietysti edellyttää vanhan ohjauksen vaihtamista, mutta helpottaa käyttöä varsinkin jos polttelet viljansekaista haketta.

Jos homma on hyvin säädöissä ja kuormaa riittää (=hyvä hiillos palopäässä), ei tunnin sähkökatkos vielä sammuta tulta.
Pelto-Jussi
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 317
Liittynyt: 12 Joulu 2007, 22:41
Paikkakunta: SaviseutuPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 5 vierailijaa

MAINOSPAIKKA