Takapalo pelletillä

Valvoja: Farmari-ryhmä

Keskustelua maatalouden tuotantorakennukista ja niihin liittyvistä koneista, asioista ja ratkaisuista.

Takapalo pelletillä

Lukematon viestiKirjoittaja jukkh » 27 Maalis 2014, 01:15

Elikäs mulla on arimaxin pannu ja siinä alatalkkarin 120kw liikuvalla arinalla palopää. Hake tulee suoraan vanhasta veto maxin pöntöstä. Ilman lautasia, koska olen rakentanut sinne hydrauliset raapat. Nyt hommasin pellettiä, koska tehontarvetta oli enemmän kuin sain sitä hakkeesta. Näin kauniina päivinähän se ei juurikaan pöristele vaan kituuttaa sitä pikkuvalkiaa. Siitähän seuraa nätisti takapaloa, joka nyt tuli. Eli syöttöputki oli kärventynyt noin puolimetriä ja tuli oli sammunut vasta siihen verkosta tulevaan vesipostiin, koska se vesikannu nyt sattui olemaan tyhjä.!!
Tietenkin putki oli tiukkana pelkkää pellettiä ja sitten sinne tuupataan vielä vettä. Nyt on putki niin kuin yhtä puuta eikä kierukka liiku milliäkään mihinkään.!!!!
Yritin löysätä sitä pitkällä poralla, ja vähän poltella sitä kosanillakin, mutta varmaan ihan turhaan. Ajattelin huomenna liruttaa sinne hiukan poltista ja yrittää siihen uudelleen ns takapaloa, joka sitte tyhjentäisi sen putken, tai edes sen verran, että sais kierukan pois.
Onko kellään käyny samoin.?
Mitä juttua ehdotatte.?
jukkh
Luokka: 75 hv., takaveto
 
Viestit: 77
Liittynyt: 29 Huhti 2007, 13:48

Re: Takapalo pelletillä

Lukematon viestiKirjoittaja ekii » 29 Maalis 2014, 22:30

Yhdellä tutulla kävi juurikin samallalailla. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi vetää rälläkällä koko putki halki ja uutta tilalle.

Se pelletin säätöjen hakeminen on aika taidetta. Ruuvin pitää pyöriä usein mutta todella lyhkäsinä sykäyksinä niin homma toimii eikä takapaloa tuu niin herkästi.
ekii
Luokka: yli 100 hv
 
Viestit: 106
Liittynyt: 03 Loka 2011, 13:20
Paikkakunta: Koski TL

Re: Takapalo pelletillä

Lukematon viestiKirjoittaja jukkh » 09 Huhti 2014, 20:53

Enpä oo huomannu vastailla tänne tuosta jutusta.
Elikä otin koko syöttöputken kierukkoineen pois ja vein aakeelle paikalle ja pinosin sen ympärille pirusti klapeja ja tuikkasin ne tuleen. Kyllä se siitä sitte alko jonkun ajan kuluttua löystymään. Revin sen pois nuotiosta heti kun kierukka oli kierrettävissä pois putkesta. Pelkäsin liikaa hehkuttamasta sitä kierukkaa.
Putkeen vähän uutta väriä ja takas paikoilleen. Enää en polta pelkkää pellettiä, vaan sekoitan sen hakkeen joukkoon. Toistaiseksi taas toimii......
jukkh
Luokka: 75 hv., takaveto
 
Viestit: 77
Liittynyt: 29 Huhti 2007, 13:48Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA