Palopää hakkeelle

Valvoja: Farmari-ryhmä

Keskustelua maatalouden tuotantorakennukista ja niihin liittyvistä koneista, asioista ja ratkaisuista.

Palopää hakkeelle

Lukematon viestiKirjoittaja jarskinou » 26 Joulu 2014, 13:36

Talon alakerrassa on Lakan 30kw pahonkestävä keskuslämmityskattila ja 3000l varaaja. Mistä löytäisin hakkeelle soveltuvan palopää/polttimen? Aion siis käyttää tuota Lakan kattilaa kun on hyvässä kunnossa,mutta mistään en löydä pelkkää palopäätä,aina tyrkytetään koko hakejärjestelmää kattiloineen kaikkineen. Lisäkysymyksenä kysyn että toimiiko pellettipoltin hakkeella?
jarskinou
Luokka: Puutarhatraktori
 
Viestit: 9
Liittynyt: 27 Syys 2014, 20:06

Re: Palopää hakkeelle

Lukematon viestiKirjoittaja Cultor » 26 Joulu 2014, 19:19

jarskinou kirjoitti:Talon alakerrassa on Lakan 30kw pahonkestävä keskuslämmityskattila ja 3000l varaaja. Mistä löytäisin hakkeelle soveltuvan palopää/polttimen? Aion siis käyttää tuota Lakan kattilaa kun on hyvässä kunnossa,mutta mistään en löydä pelkkää palopäätä,aina tyrkytetään koko hakejärjestelmää kattiloineen kaikkineen. Lisäkysymyksenä kysyn että toimiiko pellettipoltin hakkeella?

Aika huonosti toimii hakkeella pellettipoltin. Vävyn BeQuem'issa joskus kokeiltiin koneellisesti kuivattua haketta, mutta aika huonosti se paloi. Vaatisi ilmeisesti aika erilaiset säädöt ja melko pienipalaistakin pitäisi olla.
Avatar
Cultor
Luokka: >500hv
 
Viestit: 615
Liittynyt: 08 Loka 2005, 20:20
Paikkakunta: Kahden kaupungin välissä

Re: Palopää hakkeelle

Lukematon viestiKirjoittaja jarskinou » 26 Joulu 2014, 19:37

Niin vähän arvelinkin. Löysin netistä HAPA-nimisen 40kw stokerin,tekeeköhän tuolla mitään,kokemuksia? Sellaistakin mietin että toimisiko ns.klapistokeri,eli laite joka annostelee kattilaan puun kerrallaan kun on oikea aika.Mahtaako olla ihan tuulesta temmattu vehje?
jarskinou
Luokka: Puutarhatraktori
 
Viestit: 9
Liittynyt: 27 Syys 2014, 20:06

Re: Palopää hakkeelle

Lukematon viestiKirjoittaja Amatööri » 27 Joulu 2014, 21:30

Siis nyt ei tyhmä ymmärtänyt oikein kunnolla mitä sinä etsit :roll:

Palopää on yksi stokerin osa jolla yksistään ei tee yhtään mitään. Kyllä nämä stokerin valmistajat myyvät vaikka pelkästään tuon palopäänkin jos sinä haluat itse rakentaa siihen stokerin.
Stokerin yhdistäminen olemassa olevaan kattilaan voi vaatia palopäälle uuden reiän kattilan kylkeen. Senkin lisääminen onnistuu vanhaan kattilaan suhteellisen helposti.
Stokerilla voi polttaa haketta, turvetta, pellettiä, ymm. Pellettipolttimilla ei voi ongelmitta muutakuin pellettiä ja jotkin ovat vielä pelletti laadusta kranttuja (puu/turvepelletti).
Pellettipolttimessa on se etu että se toimii periaatteessa kuin öljypoltin eli syttyy ja sammuu tarpeen mukaan kun taas stokereissa taas on ainainen liekki. Stokereilla maksimi teho ei ole mikään ongelma, mutta minimiteho kesä aikaan voi olla ongelmallinen. Toisaalta kesällä voi ajaa varaajan kuumaksi ja sen jälkeen sammuttaa tai ottaa stokerin kesäksi pois käytöstä ja polttaa klapuja.
Amatööri
Luokka: yli 200 hv
 
Viestit: 218
Liittynyt: 24 Joulu 2011, 21:02
Paikkakunta: YlistaroPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA