Metsävähennys , miten toimitaan?

Valvoja: Farmari-ryhmä

Keskustelua metsätaloudesta, hoidosta, ym...

Metsävähennys , miten toimitaan?

Lukematon viestiKirjoittaja tuulen » 17 Tammi 2018, 12:30

Uusi metsätilkauppa, metsävähennyspohjaa on. Saako pystypuukaupan tilityksen yhteydessä suoraan sovellettua 60 % vähennysoikeutta? Jos vähennysoikeus ei puutilityksen yhteydessä onnistu ja puukauppa ennakkoverotetaan täysimääräisenä jää verotuksen ennakko tuolta 60 % ylimääräisellä odottamaan palautusta lopullisessa verotuksessa. Puukaupan tilitys nyt tammikuussa, rahat sitten takaisin kahden vuoden kuluttua???
tuulen
Luokka: yli 100 hv
 
Viestit: 106
Liittynyt: 29 Touko 2007, 13:04
Paikkakunta: Halikko

Re: Metsävähennys , miten toimitaan?

Lukematon viestiKirjoittaja Don Essex » 18 Tammi 2018, 01:03

Näin on. Metsävähennustä vaaditaan veroilmoituksessa, jossa metsätulokin ilmoitetaan.

Huomaa myös, että metsävähennys ei oikeasti ole vähennys, vaan pikemminkin varaus. Jos joskus vastikkeellisesti luovut metsävähennykseen oikeuttaneesta maa-alueesta, käytetty metsävähennys tai luvutettavaa aluetta vastaava osa siitä lisätään kauppahintaan. Ja tietysti siitä maksetaan sitten vasta pääomavero. Ja pääomaverohan yleensä kiristyy pikkuhiljaa.

Omalla kohdalla kävi niin, että myin ostamastani tilasta osan pois. Kaikilta tiloilta käytetyistä metsävähennyksistä laskettiin myytyä alaa vastaava summa ja se lisättiin kauppahintaan. Todellisuudessa kauppa oli minulle lievästi tappiollinen. Eli myin tilan osan hieman halvemmalla, mitä itse olin siitä maksanut. Eli myyntivoittoverotettavaa ei olisi pitänyt tulla. Kuitenkin tuo edellä laskettu metsävähennysosuus lisättiin kauppahintaan ja jouduin maksamaan n. 8000 euron myyntivoitosta veroa. Ja siis todellisuudessa maksoin siis veroa tappiollisesta kaupasta. Ei oikein sopinut oikeustajuuni, mutta näin se on kirjoitettu.
Don Essex
Luokka: 75 hv., takaveto
 
Viestit: 85
Liittynyt: 28 Marras 2013, 18:07

Re: Metsävähennys , miten toimitaan?

Lukematon viestiKirjoittaja apetor » 25 Tammi 2019, 22:53

Puun myyntitulolle voi kaiketi hankkia oman verokortin. Tuolla siihen viitataan: https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/om ... ollisuude/
apetor
Luokka: Hevosaura
 
Viestit: 11
Liittynyt: 14 Helmi 2012, 12:02
Paikkakunta: KymenlaaksoPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA

cron