Metsäliiton lisäosuudet ABC... ?

Valvoja: Farmari-ryhmä

Keskustelua metsätaloudesta, hoidosta, ym...

Metsäliiton lisäosuudet ABC... ?

Lukematon viestiKirjoittaja jupesa96 » 22 Joulu 2011, 20:38

Löytyykö palstalta Metsäliiton omistajia ? Mitä mieltä olette uudesta pääomabonus ohjelmasta ?

Itse haluaisin hieman kyseenalaistaa, mikä mättää kun omistajilta halutaan lisää pääomaa. Juuri pari vuotta sitten oli C-ohjelma, eipä hyvältä näytä sen menestys. Nyt sitten A -bonus. Entiset rahatko tuhlattu ja lisää tarvitaan.

A-bonuksessa halutaan sitouttaa jäsen pidemmäksi ajaksi ja siitä sitten palkitaan. Miksi näin ? Onko odotettavissa huonoja uutisia, pelätään jäsenten purkavan sijoituksiaan (ja sitten ei olisikaan kassassa rahaa maksaa) joka nyt halutaan välttää bonusohjelmalla...

Itse olen käyttänyt Metsäliiton tarjoamia sijoitusvaihtoehtoja. Jossain vaiheessa aloin miettiä onko liikaa munia samassa korissa.
jupesa96
Luokka: yli 100 hv
 
Viestit: 119
Liittynyt: 09 Tammi 2010, 19:29
Paikkakunta: sastamala

Re: Metsäliiton lisäosuudet ABC... ?

Lukematon viestiKirjoittaja Maajussi66 » 23 Joulu 2011, 01:02

Eiköhän syynä ole se että metsäsektorilla investoinnit ovat niin suuria että pitää voida luottaa oman pääoman pysyvyyteen. Nyt tällä sitoutetaan pääomaa, mutta maksetaan kyllä aika hyvä korvauskin.

Itsekin sijoitin juuri lisää, kun mistään muualta ei saa niin hyvää korkoa
Maajussi66
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 312
Liittynyt: 02 Tammi 2010, 18:21
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

Re: Metsäliiton lisäosuudet ABC... ?

Lukematon viestiKirjoittaja klapikalle » 23 Joulu 2011, 03:24

hah haa.

pari vuotta sitten muistan kun metsäliitolta tuli kirje että sijoita meille.

lähes samaan aikaan tipahti kirje toiselta metsäalan yritykseltä jossa kerrottiin: puulla on nyt hyvä kysyntä, tervetuloa tekemään kanssamme puukauppaa.

arvatkaa kumman kanssa puu kauppa tehtiin...

harmi et olen niin köyhä et ei ole varaa sijoittaa. täytyy vaan tuota puuta myydä.
klapikalle
Luokka: Piikkipyörätrak. 20 hv
 
Viestit: 27
Liittynyt: 26 Helmi 2009, 22:05

Re: Metsäliiton lisäosuudet ABC... ?

Lukematon viestiKirjoittaja maatreij » 23 Joulu 2011, 10:03

Näinhän se on, jos täytyy elää kädestä suuhun.
Lyhytaikaisilla päätöksillä sitä roikkuu päivästä toiseen. Pitkäaikaisilla päätöksillä tulevaisuudessa ei ehkä tarvitse tehdä päätöksiä hetkellisiin rahan menoihin vaan voi katsoa vähän eteenpäin.

Järkevillä sijoituksilla ja elämällä suu säkkiä myöten pärjää tänäkin päivänä - tai pärjää juuri tänäkin päivänä.
Ikävä kyllä itse olen varsin huono pelaamaan.
maatreij
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 431
Liittynyt: 25 Tammi 2007, 12:05
Paikkakunta: Kajaani

Re: Metsäliiton lisäosuudet ABC... ?

Lukematon viestiKirjoittaja MB TRAC » 30 Joulu 2011, 10:52

Maajussi66 kirjoitti:Eiköhän syynä ole se että metsäsektorilla investoinnit ovat niin suuria että pitää voida luottaa oman pääoman pysyvyyteen. Nyt tällä sitoutetaan pääomaa, mutta maksetaan kyllä aika hyvä korvauskin.

Botnian Pulp:ia seuranneena, kaasutuslaitoksen rakennus menossa,höyrytehosteinen kuoripuristin toimii jo.
Rahaa tuokin projekti vaatii valtavasti mutta tuottaneekin.
ti-ke yönä meni vanha tuotantoennätys rikki.

Tarkoitus A-bonuksia laittaa , "omaan" firmaan.
Avatar
MB TRAC
Luokka: >500hv
 
Viestit: 764
Liittynyt: 11 Helmi 2005, 00:00
Paikkakunta: Anjalankoski

Re: Metsäliiton lisäosuudet ABC... ?

Lukematon viestiKirjoittaja maatreij » 30 Joulu 2011, 11:19

En ole niin kauheasti seurannut ML:n tilannetta tänä päivänä. Vuosituhannen alku on mennyt kumminkin varsin kehnosti.
Monta vuotta peräkkäin tappiollinen tilinpäätös! Neljän miljardin velat, ne on tosin nähtävästi puoliintuneet erilaisilla elvytystoimilla. Freebentosin myynti oli juuri pakkosaranassa velkojen lyhentymiseksi. UPM teki sitten kovasti tulosta juuri Freebentosin sellulla, sellun hinnan noustua vähän yllättäen. Siinä pitkässä juoksussa ML teki varmaankin huonon kaupan?

Pakkausmateriaalin teossa ML on pärjännyt hyvin. Kartonkia ja pehmopaperia tarvitaan, niissä ei ole niin kovaa kilpailua kuin pelkän paperin tuotannossa. Minusta ML on oikealla linjalla vähentämällä paperin tuotantoa ja keskittymällä omiin erikoistuotteisiin, jotka se hallitsee.

Johtajistolle annetut liian suuret bonukset aiheuttavat närää omistajajäsenissä. Ihmeellistä kuitenkin on, että ML on pystynyt maksamaan omistajamo:lle jatkuvasti kunnon korkoa vaikka persnettoa tuli vuosikaupalla.
Tuo C-osuuskampanja oli huono. Sen takia se ei onnistunut. Päällisin puolin uusi A-bonuskampanja tuntuu aika hyvältä tänä päivänä, jolloin pörssi heiluu miten sattuu ja tulevaisuus on euron suhteen edelleen aivan hajalla.

Pieni lisäarvo on tuo verottomuus 1 500 €/ tuotolle 5 %:n korolla. Eli sen saa 30 000 € sijoituksella.
Osuuskunta Metsäliiton kaatumiseen en kyllä tällä syönnillä usko. Ja jäsenilleen ML takaa oston ja se on tärkeää tulevaisuudessa, jolloin Suomen metsien kasvusta hakataan entistä vähemmän. Puun hinnat ovat kyllä sitten asia erikseen?
maatreij
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 431
Liittynyt: 25 Tammi 2007, 12:05
Paikkakunta: Kajaani

Re: Metsäliiton lisäosuudet ABC... ?

Lukematon viestiKirjoittaja jupesa96 » 31 Joulu 2011, 08:02

Luulisi näillä sivuilla käyvän hlöitä joita piiritoimikunnassa, hallintoneuvostossa jne vaaleissa valittuja. Toivon mukaan he avautuvat täällä tai ainakin vievät palstalla heränneitä kysymyksiä eteenpäin.

Minusta siinä, että ML maksaa hyvää korkoa omistajajäsenien rahoille ei ole mitään ihmeellistä. Velkaisen yhtiön lainat ovat maailmalta haalittuna vielä kalliimpaa rahaa, näillä meidän rahoilla vakavaraisuutta koitetaan saada sen verran että lainahanat pysyvät auki ylipäätään kohtuuhinnoilla. Ihmettelyn aihe tässä tilanteessa on, miten huonoja uutisia onkaan tulossa kun nykytilanne ei näemmä riitä, vaan sitoutuminen halutaan vielä lukita järjestämällä A-bonus.

Samaa mieltä Fry Bentosin osuuden myymisestä. Harvoin toimitaan siten, että myydään parhaiten kannattava osuus liiketoiminnasta pois, Metsäliitossa tämäkin onnistui.

Johtajien bonukset pikkuisen juu hiertää sekä Jordanin palkka 2 600 000 €/vuosi siitä hyvästä, että bisnes on kuralla. Vai oliko minkälainen osuus palkasta tarkoitettu vaivannäöstä, joka syntyi PETU-tuen viemisestä/riitauttamisesta EU-markkinatuomioistuimeen. Oikeammin Metsäteollisuus r.y nimissähän tuo tehtiin , Jordan kylläkin pj siinä. Yleensä pääjohtaja/toimitusjohtaja ei toimi työnantajaansa vastaan mutta Metsäliitossa tämäkin onnistuu.

Kertokaapas metsäliittolaiset nyt miksi pienpuun energiatuki piti riitauttaa ? Onko se jotenkin paha asia, että puuta poltetaan ja korjuuta tuetaan? Kysyin tätä Metsäliiton eräässä tilaisuudessa ja vastaus oli on epäisänmaallista polttaa raaka-ainetta josta voi valmistaa myös pidemmälle jalostettuja tuotteita kuten sellua ja wc-paperia. Varmistin vielä tarkoittiko Herra piiripäällikkö että onko isänmaallisuus hänelle sitä, että raaka-aine luovutetaan teollisuudelle alle sen polttoarvon ja eikö tuesta olisi hyötyä myös yhtiön omille polttolaitoksille.
jupesa96
Luokka: yli 100 hv
 
Viestit: 119
Liittynyt: 09 Tammi 2010, 19:29
Paikkakunta: sastamalaPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA