Lihantuonti kaksinkertaistunut 2000-luvulla

Valvoja: Farmari-ryhmä

Yleinen keskustelua kotieläinten tuottamisesta. Kaikki eri kotieläinmuodot.

Lihantuonti kaksinkertaistunut 2000-luvulla

Lukematon viestiKirjoittaja O.J. » 23 Loka 2011, 11:22

http://www.yle.fi/alueet/savo/2011/10/l ... 67495.html

Toiseksi eniten lihaa - lähinnä nautaa - tuodaan Puolasta. Heinäkuun loppuun mennessä Puolasta oli tuotu 3,5 miljoonaa kiloa lihaa, mutta ainakaan suuret lihatalot eivät tunnu tietävän, kuka sitä tänne rahtaa.

HKScania tarjotaan tuojaksi, koska sillä on omia teurastamoja Puolassa. Toimitusjohtaja Jari Leijan mukaan HK:n osuus Puolan-tuonnista on vain pienehkö.

- Joku haluaa varmaan hämmentää sitä tilannetta. Me tuodaan viikossa 10 000 kiloa naudanlihaa, koska oman kotimaisen naudanlihan hankinta ei riitä. Että kyllä käytännössä sitä naudanlihaa tuo joku muu.


30 viikkoa x 10.000kg=300 tn. Lähes 10% Puolan kokonaistuonnista, eli onhan tuo ihan merkittävä osuus. Ilmankos lihantuotanto on kuralla.

http://yle.fi/alueet/hame/2011/10/suome ... 50111.html

Tämä vois pelastaa hiukan tilannetta, jos saavat pään auki ja vienti ois kannattavaa. Tuntuu vaan, etteikö tuo välimatka maksa liikaa,
Koillissväylä ei vielä(?) ole kulkukelpoinen, kuin vähän aikaa vuodesta...
Avatar
O.J.
Luokka: >500hv
 
Viestit: 1684
Liittynyt: 01 Syys 2005, 22:42
Paikkakunta: Koillis-Savo


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA