Hukkakauramyrkyt

Valvoja: Farmari-ryhmä

Yleinen keskustelua kasviviljelystä. Viljalajikkeista, tuotannosta, laadusta, ym...

Re: Hukkakauramyrkyt

Lukematon viestiKirjoittaja kevinc » 16 Heinä 2012, 16:14

dbrown kirjoitti:Naapurin isäntä kertoi ruiskutelleensa hukkakauraa vielä viime viikolla , vaikka vehnä oli lähes tähkällä. Onkos noin myöhäinen ajankohta vielä järkevää ja voisko siinä sitten jo yhdistellä tautitorjunnan samalla ?


Minä en kyllä rohkenisi tuota tehdä. Saattaa pelto näyttää kivalta, mutta hukkakaurat kasvaakin kitumalla siellä tähkien alapuolella. Mieluummin sitten jättää ajamatta kokonaan, niin tietää edes miten paha tilanne on ja on jotakin mahdollisuuksia kitkentäänkin.
Avatar
kevinc
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 342
Liittynyt: 09 Elo 2010, 00:19
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa - Seinäjoki

Re: Hukkakauramyrkyt

Lukematon viestiKirjoittaja lumberjack83 » 30 Kesä 2017, 23:29

Lainaan ittiäni agronetin puolelta:

Mä laitan riistapellolle ohraa ja rypsiä. Ohraa siksi, että pääsen sopivassa vaiheessa ruiskuttamaan pellon Axialilla hukkakauraa vastaan. Riistapeltojen myrkytys on periaatteessa kielletty, mutta meillä ainakin maataloussihteeri sanoi, että hukkakauran torjunta jyrää kaiken edelle. Mutta onko Axial uhka tuolle rypsille? Ikävää jos sekin kuolee tai vioittuu pahoin ja paskalla mäihällä tulee tarkistus."
lumberjack83
Luokka: Piikkipyörätrak. 20 hv
 
Viestit: 20
Liittynyt: 17 Elo 2011, 21:19

Re: Hukkakauramyrkyt

Lukematon viestiKirjoittaja Carnivor » 03 Heinä 2017, 18:04

Vastaisuudessa tuo kannattaisi hoitaa niin että ruiskuttaa glyfosaatin kesäkuun lopussa ja kylvää riistapellon vasta sen jälkeen. Saa hyvät tehot myös juolavehnään. Oletan että Agilia tai Fokusta et halua jostain syystä käyttää. Jos Axial tekee reilusti vioitusta niin pystytkö kylvämään peltoon lisää siementä?

Omasta mielestäni kunnon riistapelto kannattaa aina kylvää useamman kasvin seoksella. Esim itselläni näyttää siltä että kirpat veivät rapsit mutta jonkun verran on sentään apilaa jäljellä. Voi olla että ajan sinne vielä lisää siementä mutta tällä hetkellä lienee liian kuivaa, joten saa odottaa.
Avatar
Carnivor
Luokka: >500hv
 
Viestit: 1502
Liittynyt: 28 Tammi 2005, 14:54
Paikkakunta: VS kv. 1B

Edellinen


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA