Patun kiinnittäminen traktoriin.

Valvoja: Farmari-ryhmä

Keskustelu metsässä käytettävistä koneista ja laitteista/sahoista.

Lukematon viestiKirjoittaja Motor » 14 Touko 2006, 22:52

Fiatagri kirjoitti:Soitat Jakelle ja kysyt että voisko kys traktorin tuoda tehtaalle/pajalle ja että ne tekis siihen mallikohtaset sovitteet...


Tämäkin onnistuu niin, mutta kaikki maksaa... Muutama viikko olis konetta kait Jakella pidettävä kun suunnittelu työn tekeevät eikä silloin tietenkään voi samaan rahaan saada kun valmiin tuotteen. Mutta eipä tässä itellä niin pakottavaa sovite tarvetta kun jääny nyt vähemmälle tuo mettässä ryskääminen.
Avatar
Motor
Luokka: 50 hv., takaveto
 
Viestit: 54
Liittynyt: 05 Touko 2005, 00:22

Lukematon viestiKirjoittaja ATH » 15 Touko 2006, 09:03

Urakkamies

Onko se millainen se kiinnityssysteemi?


Email:

viiksi.vallu@jippii.fi
Avatar
ATH
Luokka: >500hv
 
Viestit: 883
Liittynyt: 13 Tammi 2005, 00:54
Paikkakunta: Merikruunu

Lukematon viestiKirjoittaja mickey69 » 18 Loka 2007, 13:21

Tää on kanssa näitä ikuisuuskysymyksiä...

Ite todettu Patun kanssa tuo nostolaite sovitus aika köyhäks systeemiks..

Noh, asialla on aina kaks puolta, tässä jopa kolmekin...

Aisa sovitteen etuja mm. helppo kiinnitys ja irrotus traktoriin/sta, paikalleen jätettynä kuormaaja ei kaatule jne... Jos ei ole metsässä urakkahommia, niin tämä on hyvä vaihtoehto.. Meilläkin metsä ajot on nykyään lähinnä polttopuun korjuuta ja pieniä hankinta hommia, niin tarvittaessa on helppo varustaa traktori tällä konstilla metsäajoon... Muuhun käyttöön kuormain on sitten helppo ottaa kärryn aisalta nostolaitteeseen..

Aikoinaan kun meilläkin tehtiin enemmän tuota hankintahakkuuta, niin Patu oli nostolaitteissa (koskaan ei mukamas kerinny tekemään aisasovitetta, niin nosturi oli sit koko talven kiinni, kun v**utti ranata sitä irti ja kiinni).... Ainut pointti oli se että 375:n massikka oli liian kevyt kärryn edessä, ja tuolla konstilla saatiin edes hieman lisäpainoa tuohon himpulaan... Tosin kyllä sitten hajos paikkojakin, mm. nostalaitteen poikkiakseli saatiin katkeamaan, katto sai kyytiä kun kurkoteltiin puita koneen edestä jne..

Enemmän metsäajossa oleviin rakoreihin tuo tuppisovite on hyvä vaihtoehto, tukeva kiinnitys, lisää painoa traktoriin, pystyy noukkimaan puita jopa traktorin edestäkin... Ja onhan tuo vakaampi käyttää muissakin hommissa, missä kärryä ei tarvitse...

Tuommoisia ajatuksia tullu tuossa mieleen.........
mickey69
Luokka: Piikkipyörätrak. 20 hv
 
Viestit: 39
Liittynyt: 04 Loka 2007, 17:43
Paikkakunta: Päijät-Häme

Lukematon viestiKirjoittaja Valmettimies » 18 Loka 2007, 19:02

Oli tos joskus juttua aiheesta tos jaken omalla keskustelupalstalla, ja sellanen vaihtoehto nous esiin, että tilaa välirungon mittojen mukaan leveys jne., koska se on helppo tehdä sen suurempia suunitelematta ja valmiit tuppiyksiköt ilman runkosovitteita. Sovittaa itse tupet runkoon, ei nouse kustannukset niin korkeiksi, mutta vaatii omaa viitseliäisyyttä ja pitää olla hiukan sepän vikaa.
Valmettimies
Luokka: yli 300 hv
 
Viestit: 369
Liittynyt: 02 Heinä 2005, 20:44
Paikkakunta: Karvia

Edellinen


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

MAINOSPAIKKA